22 de gener del 2007

"En clau de vi" una iniciativa excel.lent.

Aquest divendres passat, el canal 33 va estrenar "En clau de vi" un programa d'entreteniment i divulgació per aprendre a gaudir del vi. Ja era hora que tots els aficionats al vi tinguéssem un punt de trobada a la televisió. És tot un plaer poder gaudir d´aquesta iniciativa, que sense cap mena de dubte farà arribar a tot aquell que s´inicia en aquest món, i als ja iniciats, és clar, els mesenteris d´una cultura mil.lenària com és la cultura del vi.
El primer capítol d'"En clau de vi" portava per títol "L'olfacte, el sentit més important", i per convidat Carles Sans, un dels membres del grup El Tricicle, que va explicar des d´el seu criteri com l'olfacte és el sentit fonamental per identificar i conèixer les característiques dels vins.
Aquesta setmana toca "Observar els senyals del vi" i tindran com a convidat Sebastià Serrano qui reconeixerà, pel color, quin vi és vell i quin és jove, reconeix, pel regalim, el grau d'alcohol que té un vi, i reconeix, per la intensitat de la capa, el tipus de raïm que conté un vi. A més d´un grapat de seccions molt interessants.
Així, si teniu la oportunitat i esteu a casa divendres nit, us recomano que vegeu aquest interessant programa, que a més a més compta amb la col.laboració del sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca.